İşyurtları Ürün Ve El Sanatları Fuarı Bartın’da Düzenlendi
Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen İşbaşı Meslek Eğitimleri programı kapsamında ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların el emeği ve göz nuru ürünleri, "İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı"nda sergilendi. Fuar, 30 farklı işyurdu müdürlüğünün katılımıyla gerçekleşti. Gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar geniş bir ürün yelpazesiyle Amasra'da ilk kez düzenlenen bu etkinlik, 9-14 Eylül tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanında 41.430 kişinin ziyaretiyle başarıyla tamamlandı.

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından 9 Eylül 2023 günü saat 13.00’de açılışı yapılan “Ürün ve El Sanatları Amasra Fuarı” törenine, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Garnizon Komutanı Erkan Şahin, Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İşyurtları Kurumu Başkanı Hüsnü Gezginci, Adalet Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Yılmaz, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Bartın Adli Yargı İlk Derece Adalet Komisyonu Başkanı Harun Ceyhan ile mülki amirler, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, yargı mensupları, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, yerel basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, tüm konuklara seslenirken: Bartın’ın tarihi ilçesi Amasra’da bir ilk olma özelliği taşıyan, ülke genelindeki işyurdu müdürlüklerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin el emeğiyle ortaya konulan ürünlerin sergileneceği bu etkinlikle hükümlülere yönelik olarak yapılan eğitim faaliyetleri konusunda kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve hükümlü ile tutukluların topluma yeniden kazandırılması konularında katkıda bulunan bireyler olarak yeniden sosyal hayata kazandırılmasını teşvik ettiğini belirtti.

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Başkanı Hüsnü Gezginci konuşmasında; “İşyurtları Kurumu kurulduğu günden bu yana insan odaklı çalışarak insanı kazanmayı kendisine hedef edinmiştir. İşyurtları, hükümlü ve tutuklularımızın meslek edinmeleri ve mevcut mesleklerini geliştirmek amacıyla kurulmuş olup bu yönde etkin olarak görev yapmaktadır. İşyurtlarının günbegün gelişerek bugünkü duruma gelmesinin en önemli aktörleri hiç kuşkusuz işyurdu müdürlükleri çalışanlarıdır. Bu başarının temelinde inanç, fedakârlık, azim ve özveri yatmaktadır. Özellikle Türkiye Cumhuriyetinin 100. kuruluş yılının büyük coşkuyla kutlandığı, yerli ve milli üretim kavramının ülke gündeminin en ön sıralarında yer bulduğu, kendine yeten ve tam bağımsız bir ülke olma yolunda hızla yol aldığımız bugünlerde işyurtları olarak bizler de bu kutlu sürece destek vermekte, en önemli kaynak olan insan kaynağımızı gerek mesleki bilgi ve beceri anlamında, gerekse ahlaki değerler bakımından en iyi şekilde yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaktayız.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan konuşmasında: “Bu fuarın toplumumuzdaki hükümlü ve tutuklu algısının kırılması açısından çok önemli olduğunu, onlara gerekli eğitim, donanım ve altyapıyı sağladığımızda ne kadar başarılı olabileceklerini, toplumla ne kadar uyumlu hale gelebildiklerini de görüyoruz. Bu vesileyle burada sergilenen birbirinden güzel eserleri meydana getiren hükümlü ve tuttuklarımızı da tebrik ediyorum. Bugün bu fuarın güzel Amasra'mızda açılmasına katkılarından dolayı başta Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere Adalet Bakanlığımızın çok kıymetli bürokratlarına ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 
Fotoğraflar