İŞYURTLARI KÜLTÜREL MİRASINA SAHİP ÇIKIYOR
İşyurtları Kurumu, kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden canlandırmaya çaba göstermek suretiyle sosyal sorumluluk görevini de yerine getiriyor.

Tutuklu ve hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması kapsamında 180’den fazla iş kolunda faaliyet gösteren İşyurtlarında yürütülen mesleki eğitim kapsamında yapılan çalışmalarda kültürel unsurlar da ihmal edilmiyor. Bir toplumun genel belleği olmasının yanında; bir kültürün varlığını sürdürebilmesi ve özelliklerini gelecek kuşaklara aktarabilmesi açısından önemli bir kavram olan kültürel mirasın korunması kapsamında telkâri, sedef kakmacılık, Oltu taşı işlemeciliği, yazmacılık, ciltçilik, bastonculuk, yemenicilik gibi kaybolmaya yüz tutmuş meslek dallarında önemli çalışmalar yapıyor.

Son olarak, ülkemizin önemli karakteristik meslek dallarından biri olan ancak unutulmaya yüz tutan “Taş İşlemeciliği (Yontuculuğu)” dalında mesleki eğitim çalışmaları başlatıldı. Niğde Açık Ceza infaz Kurumu işyurdu Müdürlüğü bünyesinde pilot olarak başlatılan eğitim çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu çalışma diğer kurumlarda da başlatılacak olup, önümüzdeki dönemde bu alanda iş kolları açılarak ülke genelindeki işyurdu müdürlüklerinde bu önemli çalışmanın yaygınlaştırılması hedefleniyor.

 
Fotoğraflar