İŞYURDU MÜDÜRLERİNE YÖNELİK İKİNCİ GRUP HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI ANTALYA’DA BAŞLADI

      İşyurtları Kurumu tarafından iki grup halinde düzenlenen “İşyurdu Müdürlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı” ikinci grup işyurdu müdürlerinin katılımıyla Antalya Manavgat’ta 07 Haziran 2021 tarihinde yapılan açılış töreniyle başladı.

   
Yapılan açılış törenine Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Namık Kemal Varol, Milli Eğitim Bakanlığı İş Yeri Tabanlı Mesleki Eğitim Dairesi Başkanı Süleyman Akgül, Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, Ceza İnfaz            Kurumları İle Tutukevleri İşyurtları Kurumu Tetkik Hâkimi Fatih Uçar, programda görevli öğretim görevlileri, katılımcı olarak bulunan işyurdu müdürleri ile İşyurtları Kurumu personeli katıldı.

    Törende ev sahibi olarak ilk konuşmayı Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan Daire Başkanı Süleyman Akgül, mesleki eğitim süreçleri hakkında bilgi verdiği konuşmasında hükümlülere yönelik okullaşma çalışmalarından övgüyle söz ederek paydaşları olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve İşyurtları Kurumu ile verimli bir iş birliğinin devam ettiğini vurguladı.

   Daha sonra bir konuşma yapan İşyurtları Kurumu Tetkik Hâkimi Fatih Uçar, “İşyurtları Kurumu bugün itibarıyla yılda 60.000 hükümlüye meslek eğitimi vermesiyle ülkenin yetişkin eğitimi yapan en büyük kurumları arasında bulunmakta; mobilyadan tekstile, el sanatlarından kuyumculuğa, tarım ve hayvancılıktan gıda üretimine kadar birçok alanda yapmış olduğu üretimlerle de bir marka haline gelmiş durumdadır. İşyurtları Kurumu, bunlara ek olarak da ülkemizin yeşil büyüme yolunda kalkınması, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin korunması, yerli ve milli üretim kapasitesinin artırılması gibi konularda da önemli çalışmalara imza atmakta; eğitim ve sosyal hizmet kurumu özelliğinin yanında milli değerlerimizi ve kadim kültürümüzü aktarma, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakma noktasında sosyal sorumluluk görevini de layıkıyla yerine getirmektedir. Kurumumuzun hedeflerine ulaşmada en büyük güç kaynağı siz değerli yöneticilerimiz ve tüm işyurdu çalışanlarımızdır. Bizim değiştirmeye, dönüştürmeye ve nihayet yeniden topluma kazandırmaya çalıştığımız hükümlü ve tutuklu vatandaşlarımız kamunun bizlere birer emanetidir. Bizler işyurtlarında sürdürdüğümüz iş başı mesleki eğitim süreçlerinde sektörün iş gücü ihtiyacına cevap verebilecek niteliğe sahip, gelişen teknolojiye uyum sağlayabilen bireyler yetiştirmek ve onları tahliyelerinden sonraki yaşama hazırlamak için var gücümüzle çaba gösteriyoruz.
Özellikle son dönemde başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere bu çabaları çeşitli paydaşlarla iş birliği halinde yürütmeye gayret gösteriyoruz. Geçtiğimiz yıl içinde başlatılan okullaşma çalışmaları da bu iş birliklerine en güzel örnektir. Tüm bu çalışmalarda emeği geçenlere buradan teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

   Son olarak kürsüye gelen Genel Müdür Yardımcısı Namık Kemal Varol İşyurdu müdürlerine hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında özellikle hükümlülere yönelik mesleki eğitim çalışmalarının yaygınlaştırılmasının önemine değinen Varol, “Eğitim ve İyileştirme çalışmalarının merkezinde eğitim vardır, eğitim çalışmalarının merkezinde ise hükümlüyü tahliye sonrasına hazırlamak için mesleki eğitim vardır. Batı ülkelerinin hepsinde olduğunu bizzat gördüğüm meslek okulları bizim ülkemizde niçin yok diye hayıflanmadık, bu işe inandık; Milli Eğitim Bakanlığı, Genel Müdürlüğümüz ve İşyurtları Kurumu birlikte çaba sarf ettik. Bugün itibarıyla 12 okulun resmi açılış onayı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verildi. Pandemi süreci olmasına ve hükümlülerin büyük bölümünün izinli olmasına rağmen 64 çırak hükümlü öğrenci bu adalet mesleki eğitim merkezlerimize kaydedildi. Yine bu süreçte 400 personelimizin usta öğreticilik belgesi alması sağlandı. Pandemiye rağmen ilk kayıt sayıları umut verici düzeydedir.” şeklinde konuştu. Varol ayrıca ceza infaz kurumlarında kütüphane ve yayın çalışmaları, annesinin yanında kalan hükümlü çocukları için kurumlarda kreş oluşturulması gibi diğer bazı konulara da değinerek konuşmasını tamamladı.

 Kamu İhale Mevzuatı, İşyurtları Amaç ve Politikaları, İşyurtları Teftiş, Denetim ve Rehberlik Süreçleri, Kar Payı Uygulamaları, Kişisel Verilerin Korunması, Mesleki Eğitim Uygulamaları derslerinin yer aldığı ve 4 gün sürecek ikinci grup hizmet içi eğitim programı 10 Haziran Cumartesi günü yapılacak değerlendirme toplantısının ardından sona erecek.

 

Fotoğraflar