İşyurtları Kurumu’nca; kafesli yumurta tavukçuluğu Foça, Edirne, Kırklareli ve Kalecik Açık Ceza İnfaz Kurumları’nda yapılmaktadır. 2018 yılında kafesli yumurta tavukçuluğunda 201.050 adet tavuk yetiştirilmiş olup yıl boyu yaklaşık 41.500.000 adet yumurta üretilmiştir.
Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kafesli yumurta tavukçuluğu olarak faaliyeti sürdürülen toplam 53.250 kapasiteli 3 adet kümese ek olarak artan yoğun talebi karşılamak ve daha fazla hükümlüye istihdam sağlamak amacıyla 2018 yılı Mayıs ayı itibariyle 30.000 kapasiteli 4. kümes faaliyete geçirilerek toplam kapasite 83.250 adete çıkarılmıştır.
Meslek sahibi olmayan hükümlülerin meslek öğrenmesi yahut var olan mesleklerini geliştirmek suretiyle onları topluma kazandırmak ve ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla üretimlerine devam eden İşyurtları Kurumu’nda, tüm üretim süreçleri veteriner hekimler, gıda mühendisleri ve ziraat mühendisleri başta olmak üzere çok sayıda uzmanın gözetim ve denetiminde yapılmaktadır. Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü Yumurta Üretim Tesisinde, çiftlikten sofraya ulaşıncaya kadar gıda güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla tüm biyogüvenlik önlemleri alınmakta, tesisin giriş ve çıkışında el ve ayak dezenfeksiyonu yapılmakta, tesiste çalışacak personel özel kıyafet kullanmakta, alınan tavuk yemleri kalite kontrol işleminden geçirilmekte, tavukların içme suyunun analizi yapılmakta, hiçbir zararlı katkı kullanılmamakta, toplanan yumurtalar uygun sıcaklıkta depolanmakta ve özel araçlarla nakledilmektedir. Tesiste A sınıfı; 73 gram ve üzeri "çok büyük boy", 63-72 gram ağırlığında "büyük boy", 53-62 gram ağırlığında "orta boy", 53 gramdan az “küçük boy” yumurta üretilmektedir. Hükümlü ve tutukluların üretim aşamalarında kazandıkları tecrübeler ile tahliye sonrası özel sektörde daha kolay iş bulabilmektedirler.
Burada üretilen yumurtalar başta ceza infaz kurumları ve İşyurtları Kurumu satış mağazaları olmak diğer resmi kurum ve kuruluşlara pazarlanmaktadır.