Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Burdur’da İşyurtları Atölye ve Tesislerinin Açılışını Yaptı
Açılış törenine Yılmaz Tunç’un yanı sıra Burdur Valisi, milletvekilleri, Adalet Bakanlığı üst düzey yöneticileri ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katılım sağladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuşmasında; “Tarihi zenginlikleriyle, Salda Gölüyle, lavanta bahçeleriyle, eşsiz doğal güzellikleri ve kültürel zenginliğiyle, Burdur’umuzda İşyurtları Kurumumuza bağlı Burdur İşyurdu Müdürlüğü tarafından işletilecek olan süt işleme tesisi,  keçi ağılı, işyurtlarımızda üretilen ürünlerin yer alacağı satış mağazası ve restoranın açılışını gerçekleştireceğiz.

Türkiye, tutuklu ve hükümlülerin eğitimi, öğretimi, meslek edinmesi anlamında dünyaya örnek gösterilecek bir ülke haline gelmiştir.

Başta İşyurtları Daire Başkanlığımız olmak üzere tüm yöneticilerimize, emeği geçen tüm personele ve hükümlülere emek ve çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Hem Burdur’umuzun ekonomisine hem de cezaevlerindeki hükümlülerin ıslahına ve topluma kazandırılmasına katkı sağlayacak bu atölye ve tesislerin ülkemize, milletimize, Burdur’umuza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Başkanı Hüsnü Gezginci yaptığı konuşmasında; “İşyurtları Kurumu, cezaları infaz olan hükümlü ve tutukluları, iyileştirme temelli bir sisteme dâhil ederek meslek ve sanat öğretimi aracılığıyla tahliye sonrası yaşamlarına hazırlamaktadır. Hükümlülerin belirli bir sistem ve plan dâhilinde eğitilmesini önemli bir hedef olarak benimsemekteyiz.

İşyurtları Kurumumuz, hükümlü ve tutuklulara meslek edindirmek ya da var olan mesleklerini geliştirmek, çağdaş koşullarda üretime katılmalarını sağlayarak onları topluma yeniden kazandırmak amacıyla 1930'lu yıllardan itibaren ceza infaz sistemimizde var ola gelmiş olup, 100 yıllık geçmişe sahiptir. Ceza infaz sistemi açısından özellikle işyurtlarının kurulmasından itibaren çok önemli adımlar atıldığını ifade etmek isterim.

İşyurtlarımız 1.700’den fazla atölye ve tesisle işbaşında meslek eğitimi çalışmalarını yürüten sistemin en önemli parçası olarak tüm dünyaya örnek bir model oluşturmaktadır.

Burdur E Tipi Kapalı ve Açık İşyurdu Müdürlüğü Burtrak yerleşkesi 698.000 m² alana sahiptir. Şu an itibarıyla İşyurdu Müdürlüğümüze bağlı işkollarında 52 personel ve 104 hükümlü çalışmaktadır. Bu sayı yeni açılan atölye ve işkolları ile daha da artacaktır.  İşyurtları üretiyor, üretirken de topluma, ülke ekonomisine, yerli ve milli ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor. Hükümlülere ustalık, kalfalık ve çıraklık belgeleri vererek iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikte ara eleman değil, aranan eleman olma fırsatı sağlamaktadır. Bu doğrultuda son 2 yılda 4 bin 381 hükümlü ve tutukluya belge verilmiştir.

İşyurtlarının başarılı olmasında idarecilerin ve personelin inançlı, fedakâr, azimli ve özverili çalışmaları yadsınamaz. Tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor; tesisimizin ve atölyemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılış töreninin ardından Bakan Tunç ve yanındaki heyet yeni açılan tesis ve atölyeleri gezdi.

 
Fotoğraflar