2024 Yılı Kurban Duyurusu
İşyurtları; Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri bünyesinde, hükümlü ve tutukluların meslek ve sanatlarını koruyup geliştirmek, bir meslek ve sanat öğretmek amacıyla oluşturulan tesis, atölye ve benzeri ünitelerde üretilen ekonomik değerleri pazarlamaktadır.

Bakanlığımız mensuplarına yönelik olarak Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü Büyükbaş ve Küçükbaş işkollarında yetiştirilen %100 yerli besi, 110 adet büyükbaş ve 300 adet küçükbaş kurbanlık satılacaktır.

Başkanlığımız tarafından koordine edilecek olan, kurban satış ve kesimi Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü Şaşmaz yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.

Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar Bakanlığımız birimlerine kontenjan dâhilinde verilecektir. Her birime gönderilen talep toplama formlarında birimler kendi sınırlı kontenjanlarını oluşturarak Başkanlığımıza yazı ile UYAP üzerinden bildirimde bulunacaktır.

Büyükbaş kurbanlıklar için gruplar 7 hisseden oluşacaktır. Kurbanlıkların ağırlıkları yaklaşık olarak 570 kg civarında olup, genel ağırlık dağılımları 500 - 635 kg arası değişkenlik gösterecektir. Gruplar Bakanlığımızın birimleri tarafından oluşturulacak olup, değişiklik yapılmayacaktır.

Küçükbaş kurbanlıklar Bakanlığımız birimleri kontenjanı dâhilinde 03 Haziran 2024 tarihinden sonra Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü Şaşmaz yerleşkesinde, kurban sahiplerine oluşturulmuş olan liste dâhilinde satışa sunulacaktır. Ödemeler nakit, kredi kartı ya da EFT/Havale yoluyla gerçekleştirilebilecektir. Küçükbaş kurban kesim saati geliş sırasına göre ödeme esnasında görevlilerce belirlenecektir. Ödemelerde taksitlendirme yapılmayacaktır.

Büyükbaş Kurbanlık ödemeleri ise hisse sahiplerine, ödeme yapacakları tarih ile birlikte SMS olarak ayrıca bildirilecektir. Ödemelerde taksitlendirme yapılmayacaktır.

Hisse sahipleri, Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü Şaşmaz yerleşkesinde büyükbaş kurbanlıklarını bayrama 2 gün kala, küçükbaş kurbanlıklarını ise bayrama 13 gün kala canlı olarak da görebileceklerdir.

Büyükbaş kurbanlıkların kesim sırası ve saatleri kura usulü ile belirlenecek olup, https://iydb.adalet.gov.tr/ internet adresinde ilan edilecektir. Kurbanın küpe numarası, fiyatı, kesim sırası ve saati ilgililerin cep telefonlarına ayrıca SMS yoluyla bildirilecek olup, verilecek olan internet linki üzerinden yayınlanacaktır.

Tüm kurbanlıkların (büyükbaş ve küçükbaş) kesimi ve mensuplarımıza teslim işlemlerinin, imkânlarımızın kısıtlılığı gözetilerek kurban bayramının birinci günü en geç saat 16:30’a kadar bitirilmesi planlanmaktadır.

Kurban sahiplerinin bayramın 1. günü belirlenen saat aralıklarından yarım saat önce kesim alanında bulunmaları gerekmektedir.


Ayrıntılı bilgi için:
Kurumsal Gelişim, Ürün Geliştirme ve Pazarlama Bürosu
0 (312) 417 63 37