2019 YILI KURBAN ORGANİZASYONU 6 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2019 YILI KURBAN ORGANİZASYONU 6 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hükümlü ve tutuklulara bir meslek veya sanat kazandırmak suretiyle onları yeniden topluma kazandırma amacıyla işbaşında meslek eğitimi veren Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından geleneksel hale getirilen Kurban Organizasyonu bu yıl 6 farklı ilde gerçekleştirildi.

Ankara'da yapılan yapılan bu yılki organizasyona Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül de teşrif ederek kurbanını burada kesti.

Bireyi merkeze alan, ihtiyaç odaklı eğitimler sürdüren işyurtları, hükümlüleri istihdam olanağı bulunan meslek alanlarında yetiştirmeye çalışıyor. Bu kapsamda, 303 işyurdu müdürlüğünde bulunan atölye ve tesislerde mobilyadan tekstile; tarım ve hayvancılıktan inşaat ve onarım işlerine; sosyal tesis işletmeciliğinden elişi ürünlerine kadar 180'den fazla iş kolunda her yıl ortalama 60.000 hükümlü ve tutuklu çalışarak mesleki eğitim alıyor. Ayrıca İşyurdu müdürlüklerinde çalışan hükümlü ve tutuklulara, iş ve meslek hastalığı kollarında sigorta yapılıyor ve çalışmaları karşılığı gündelik ödeniyor.

İşyurtları Kurumu bünyesinde yürütülen farklı meslek alanları arasında özellikle hayvancılığın önemli bir yeri bulunuyor. Bu kapsamda, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, yumurta ve et tavukçuluğu, bıldırcın yetiştiriciliği, kaz yetiştiriciliği, manda yetiştiriciliği, alabalık yetiştiriciliği, arıcılık gibi birçok alanda doğal ortamlarında canlı hayvan yetiştiriciliği gerçekleştirilmekte olup, bunun yanında insanlar için çok değerli protein kaynağı olan et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta, bal ve balık gibi hayvansal gıdalar işyurtlarına ait gıda işleme tesislerinde üretiliyor.
İşyurtları Kurumunun 18 yıldır sürdürdüğü önemli bir hizmet de Kurban Organizasyonu. 2019 yılında Ankara, Niğde, Narman, Dalaman, Foça ve Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumları İşyurdu Müdürlükleri olmak üzere 6 farklı işyurdu müdürlüğünde gerçekleştirilen bu organizasyon, hem kamu kurumları arasında sadece İşyurtları Kurumu tarafından yapılıyor olması hem de bunun hayvan yetiştiriciliği ve kasaplık eğitimleri alan hükümlülerce gerçekleştiriliyor olması bakımlarından bir ilk olma niteliği taşıyor.

150 personel ve 200 hükümlü görev aldığı Ankara’da gerçekleştirilen ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de katıldığı organizasyonda Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünde yetiştirilen 190 adet büyükbaş ve 550 adet küçükbaş kurbanlığın kesimi ve satışı yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da veteriner hekim kontrolünde, iş sağlığı güvenliği uzmanı denetiminde, din görevlilerinin refakatiyle, sağlıklı ve hijyenik ortamlarda ve İslami Kurallara göre gerçekleştirilen organizasyonda; katılımcılara en üst düzeyde kaliteli bir hizmet sunarak maksimum memnuniyetin sağlanması amacıyla katılımcılara kahvaltı ve ikramlar sunuldu, kurbanlar yeterli büyüklükte parçalara ayrılarak hızlı bir şekilde paketlenerek teslim edildi. Sadece Ankara’da bu organizasyon hizmetinden yaklaşık 1.800 kişi, diğer ceza infaz kurumları işyurdu müdürlüklerinde ise 3.000’e yakın kişi yararlandı.

İşyurtları Kurumunca yaklaşık 18 yıldır düzenlenerek adeta gelenekselleşen "Kurban Satış ve Kesim Organizasyonu", hükümlülere hayvan yetiştiriciliği ve kasaplık eğitimi verilmesi yanında, Bakanlığımız mensupları ve hükümlüler için eşi benzeri olmayan bir sosyal faaliyet olarak da ön plana çıkmaktadır.

Fotoğraflar