2017 Yozgat Fuarı

      İşyurtları Kurumu Yozgat Fuarının Açılışı Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ Tarafından Yapıldı

          Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından “Ürün ve El Sanatları Yozgat Fuarı” bu yıl “Cumhuriyet Meydanı”nda 7 Temmuz 2017 tarihinde açıldı.

          Fuarın açılış konuşmaları; Adalet Bakanı Sayın Bekir BOZDAĞ, Yozgat Valisi Sayın Kemal YURTNAÇ, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Sayın Enis Yavuz YILDIRIM ve Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ahmet ATANAN tarafından yapmış, Fuarda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Denizli Personel Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından muhteşem bir gösteri gerçekleştirilmiş, ayrıca GRUP İKM tarafından unutulmaz Türk Halk Müziği konseri verilmiştir.

          Açılış programına Adalet Bakanı Sayın Bekir BOZDAĞ, Yozgat Valisi Sayın Kemal YURTNAÇ, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkan Vekili Sayın Mehmet YILMAZ, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Bilal UÇAR, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Sayın Kenan İPEK, Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Başkanı Sayın Halil KOÇ, Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Üyesi Sayın Yaşar ŞİMŞEK, Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Üyesi Sayın Mehmet Akif EKİNCİ, Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Daire Üyesi Sayın Gönül YAZAR, Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Daire Üyesi Sayın Mehmet ADEMOĞLU, Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Daire Üyesi Sayın Cafer ERGEN, Hakimler ve Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Yunus Nadi KOLUKISA, Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreteri Sayın Fuzuli AYDOĞDU, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Sayın Enis Yavuz YILDIRIM, Hukuk İşleri Genel Müdürü Sayın Feyzullah TAŞKIN, Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Alpaslan AZAPAĞASI, Eğitim Daire Başkanı Sayın İbrahim ŞAHİN, Teknik İşler Daire Başkanı Sayın Erdoğan BÖCEK, Kanunlar Genel Müdür Yardımcısı Sayın Talip BAKIR, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ahmet ATANAN, Yozgat Belediye Başkanı Sayın Dr. Kazım ARSLAN, Bozok Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Salih KARACABEY, Garnizon Komutanı Sayın Albay Selçuk YILDIRIM, Yozgat merkez ve çevre adliyelerde görevli hakim ve Cumhuriyet savcıları, ceza infaz kurumu müdürleri ve personelleri ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde görevli müdür ve personeller katıldı.

          Yozgat Cumhuriyet Meydanında düzenlenen İşyurtları Fuarına 39 ceza infaz kurumu katılmış, ayrıca Fuarda 150 personel görev almıştır. Fuarı ilk iki günde 22.000 kişiye ev sahipliği yapmıştır.

          Fuarda kullanılan ahşap stantlar Akhisar Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlülüğünce üretilmiş ve kurulumu yapılmış, İskenderun M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünce elektrik tesisatı döşenmiş ve LED aydınlatması yapılmış, kuleler dikilmiş, güvenlik kameraları monte edilmiş ve güvenlik sistemi hazırmış, Eskişehir Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünce bütün afiş ve brandaların basımı gerçekleştirilmiştir.

          Bu yıl Antalya, İzmir ve İstanbul'da İşyurtları Kurumu Fuarları düzenlenmiş olup, önümüzdeki aylarda Rize, Elazığ, Ankara ve Denizli illerinde de Fuarlar gerçekleştirilecektir.

          Geçen yıl Ülkemizin yedi ayrı ilinde düzenlenen İşyurtları Kurumu Fuarlarını yaklaşık 600.000 misafirimiz ziyaret ederek, ceza infaz kurumlarında sürdürülen eğitim, meslek eğitim ve psiko sosyal çalışmalar hakkında bilgi almışlardır. İşyurtları Kurumu Fuarları katılan ceza infaz kurumu işyurdu müdürlüğü sayısı, ürün çeşitliliği, ziyaretçi sayısı dikkate alındığında Dünyada ve Ülkemizde düzenlenen bu alandaki en büyük organizasyon olma özelliğini taşımaktadır.

Fotoğraflar