2017 Gaziantep Fuarı

     İşyurtları Kurumu Gaziantep Fuarının Açılışı Büyük Bir İlgi Ve Katılımla Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül Tarafından Yapıldı.

          Gaziantep'te bu yıl ilk kez düzenlenen hükümlü ve tutukluların el emeği ve göz nuru ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu “İşyurtları Kurumu Ürün ve El Sanatları Gaziantep Fuarı”nın açılışı 3 Kasım 2017 tarihinde Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit GÜL tarafından yapıldı.

          Açılışa; Gaziantep Valisi Ali YERLİKAYA, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet UZER ve Canan Candemir ÇELİK, Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Bilal UÇAR, Garnizon Komutanı Sayın Ali EKİYOR, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başmüfettişi Sayın Necmi APAYDIN, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başmüfettişi Sayın Engin TAŞ, Hakimler ve Savcılar Kurulu Müfettişleri Sayın Abbas ERDÖL, Sayın Murat KARAMAN, Sayın Duran POLAT, Sayın İbrahim Halil UĞURLU ve Sayın Savaş AKBULUT, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa ÇATAL, Gaziantep Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Emsal SERGEN, Gaziantep Bölge Adliye Başsavcısı Sayın Mustafa YALÇIN, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Sayın Yusuf KAYA, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Sayın Yüksel NAVDAR, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali GÜR, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ali İrfan YILMAZ, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Serdar DURMUŞ, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Sadi DOĞAN, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Sayın İlker YAZICI, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesinde görevli Daire Başkanları, hakimler ve Cumhuriyet Savcıları, Gaziantep Adliyesinde görevli hâkim ve Cumhuriyet savcıları ile ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görevli müdürler ve personelin aralarında bulunduğu yaklaşık 1.000 kişi katıldı.

          Ulusal basın tarafından takip edilen Fuarın açılış konuşmaları; Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit GÜL, Gaziantep Valisi Ali YERLİKAYA, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa ÇATAL tarafından yapıldı.

          İşyurtları Kurumu Gaziantep Fuarının açılışında “İşyurtları Kurumu Tanıtım Videosu” izlenmiştir.

          İşyurtları Gaziantep Fuarı 4.000 m² alana sahip “15 Temmuz Demokrasi Meydanında” gerçekleştirilmiştir. 60 ceza infaz kurumunun katıldığı Fuarda, 130 ceza infaz kurumu personeli görev yapmış ayrıca 40 açık ceza infaz kurumu hükümlüsü çalışmıştır.

          İşyurtları Kurumu Gaziantep Fuarı; görev alan personel ile katılan kurum sayısı, ürün çeşitliliği ve fuarın süresi dikkate alındığında gerek Ülkemizdeki gerekse yurtdışındaki fuarlar arasında en büyük fuar olma özelliğini taşımaktadır.

          Fuarın açılış töreninde işyurtları kurumu personeli tarafından havadan video ve fotoğraf çekimi yapan araçlar kullanılmış, ziyaretçilerin yemek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yemek stantları kurulmuştur. Yine ziyaretçilerin Fuar ile ilgili görüşlerinin alınması amacıyla anket formları dağıtılmış, bu formların toplaması amacıyla anket toplama kutuları konulmuştur.

          Fuarda kullanılan 100 ahşap standın ve kamelyanın imalatı ve kurulumu Akhisar Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, fuarın, elektrik tesisatı, projektörleri ve LED aydınlatması İskenderun Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, brandalar ve bayraklar Eskişehir Açık Ceza İnfaz Kurumu, afişler ve kamere güvenlik sistemleri Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu, personelimizin kullandığı tişörtler ve diğer kıyafetler Kütahya Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, karton bardaklar Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu, yaka kartlarını Niğde Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından imal edilmiştir.

          İşyurtları Kurumu Gaziantep Fuarını ilk iki günde yaklaşık 25.000 misafirimiz ziyaret etmiştir.

          3 Kasım- 9 Kasım 2017 tarihleri arasında saat 09:00 ile 20:00 arasında ziyaret edilebilecek İşyurtları Kurumu Gaziantep Fuarının bütün organizasyonu İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı tarafından yapılmıştır.

Fotoğraflar