2017 Ankara Fuarı

       İşyurtları Kurumu Ankara Fuarının Açılışı Büyük Bir İlgi Ve Katılımla Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Bilal Uçar Tarafından Yapıldı

          Ankara’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve hükümlülerin el emeği göz nuru ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu “14'üncü Ürün ve El Sanatları Ankara Fuarı”nın açılışı 26 Eylül 2017 tarihinde Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Bilal UÇAR tarafından yapıldı.

          Açılışa; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mehmet AKARCA, Anayasa Mahkemesi Üyeleri Sayın Serdar ÖZGÜLDÜR ve Recep KÖMÜRCÜ, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkan Vekili Sayın Mehmet YILMAZ, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Fahri KASIRGA, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Sayın Kenan İPEK, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Sayın Mustafa EROL, Sayın Şaban YILMAZ, Sayın Cengiz ÖNER ve Sayın Ömer Faruk AYDINER, Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Başkanı Sayın Halil KOÇ, Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyeleri Sayın Cafer ERGEN, Sayın Ali Cengiz KÖSEOĞLU, Sayın Yaşar ŞİMŞEK, Sayın Hüseyin ŞAHİN, Yargıtay ve Danıştay Daire Başkanları, Yargıtay ve Danıştay Üyeleri, Adalet Bakanlığında görevli Genel Müdürler, İç Denetim Başkanı, Müstakil Daire Başkanları, genel müdür yardımcıları, başkan yardımcıları, daire başkanları ve hâkimler, Ankara ve Sincan Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri, Yargıtay Cumhuriyet savcıları ve hâkimleri, Ankara ve Sincan Adliyesinde görevli hâkim ve Cumhuriyet savcıları, daire başkanları ile ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görevli müdürler ve personelin aralarında bulunduğu yaklaşık 600 kişi katıldı.

          Ulusal basın tarafından takip edilen Fuarın açılış konuşmaları; Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Bilal UÇAR ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Sayın Enis Yavuz YILDIRIM tarafından yapıldı.

          İşyurtları Kurumu Ankara Fuarının açılışında; Mehteran Gösterisi, Ceza İnfaz Kurumları Arama ve Kurtarma Ekibi (CEKUT) gösterisi yapılmış ayrıca “İşyurtları Kurumu Tanıtım Videosu” izlenmiştir.

          İşyurtları Ankara Fuarı 20.000 m² alana sahip “Atatürk Kültür Merkezinin Tören Alanında” gerçekleştirilmiştir. 123 ceza infaz kurumunun katıldığı Fuarda, 400 ceza infaz kurumu personeli görev yapmış ayrıca 100 açık ceza infaz kurumu hükümlüsü çalışmıştır.

          İşyurtları Kurumu Ankara Fuarı; görev alan personel ile katılan kurum sayısı, ürün çeşitliliği ve fuarın süresi dikkate alındığında gerek Ülkemizdeki gerekse yurtdışındaki fuarlar arasında en büyük fuar olma özelliğini taşımaktadır.

          Fuarda gerçekleştirilen açılış konuşmaları işitme engellilerin anlayabilmesi için işaret dili kullanılmış, ayrıca Fuar alanında; ziyaretçilerin dinlenebilmeleri için banklar, kamelyalar kurulmuş, yaşlı çocuklu ve engelli ziyaretçilerin Fuar alanını rahat gezebilmeleri amacıyla “golf arabaları” hizmet vermiştir.

          Fuarın açılış töreninde işyurtları kurumu personeli tarafından havadan video ve fotoğraf çekimi yapan araçlar kullanılmış, ziyaretçilerin yemek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yemek stantları kurulmuştur. Yine ziyaretçilerin Fuar ile ilgili görüşlerinin alınması amacıyla anket formları dağıtılmış, bu formların toplaması amacıyla anket toplama kutuları konulmuştur.

          Fuarda kullanılan 300 ahşap standın ve kamelyanın imalatı ve kurulumu Akhisar Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, fuarın, elektrik tesisatı, projektörleri ve LED aydınlatması İskenderun Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, brandalar ve bayraklar Eskişehir Açık Ceza İnfaz Kurumu, afişler ve kamere güvenlik sistemleri Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu, personelimizin kullandığı tişörtler ve diğer kıyafetler Kütahya Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, karton bardaklar Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu, yaka kartlarını Niğde Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından imal edilmiştir.

          26 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında saat 10:00 ile 20:00 arasında ziyaret edilebilecek İşyurtları Kurumu Ankara Fuarının bütün organizasyonu İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı tarafından yapılmıştır.

Fotoğraflar